Laddningstiden är bloggens akilleshäl


Ett av det bästa sättet att hålla läsare borta från din blogg eller webbsida (var går gränsen idag?) är att låta dem vänta för länge på att din sida ska laddas klart. Jag vet inte var en acceptabel gräns går men personligen väntar jag inte mer än max 5-10 sekunder.

När jag började planera för bywire.se så var en av de viktigaste faktorerna laddningstiden. Jag sitter idag på en mängd olika sidor som också ligger på en mängd olika webbhotell. Hotellet som driver bywire.se är Binero. Jag har tidigare använt mig främst av hotellet Media Tempel. Tyvärr så är koppling mellan deras databasservrar och gridservrar löjligt slö. När jag nu inför lanseringen av bywire testade mina olika webbhotell så visade det sig att binero var överlägset snabbast. De har förövrigt en superb support så jag kan inte göra annat än att rekommendera dem till alla. Skillnaden i laddningstid mellan Binero och Media Temple var upp mot tio sekunder.

Testerna gjorde jag med den excellenta  webbtjänsten pingdom. Gå bara in på deras sida, fyll i din sida/bloggs adress och klicka på ”Test now”. Deras webbtjänst pingar då din blogg och räknar ut hur lång laddningstid den har. Super eller hur? Och inte nog med det. Den visar också varje element på din sida separat. Hur lång tid tar det att ladda in din css-fil eller dina bilder och hur stor är de egentligen?

Med den informationen kan du sedan tweaka din blogg, komprimera dina bilder ytterligare eller kanske helt ta bort dem. Allt för att din blogg ska laddas snabbare.

Kommentera