Kommer snart-sidan

Ni som var med från början när det hela med webb och IT begav sig kommer säkert ihåg alla dessa webbsidor som endast innehöll textraden ”kommer snart”. Geocities, Spray och alla andra ”gratis” webbhotell gjorde sitt för att etablera detta citat till en ISO-standard för hur nya webbsidor skulle se ut.

Under 90-talet när detta var populärt fick man lära sig att en webbsida med någon liknande text troligtvis aldrig skulle bli klar. Idag brukar det se annorlunda ut.

En kommer snart-sidan fyller ett mycket viktigt syfte: att låta folk veta att du jobbar på något, men att det inte är riktigt klart än. Naturligtvis kan du enkelt skapa din webbplats eller webbapplikation lokalt och på så sätt aldrig behöva oroa dig för att en kommer snart-sida. Men för att ditt nya projektet ska bli framgångsrikt måste du få folk intresserade långt innan du startar.

Färdiga lösningar för WordPress

Om du planerar att lansera en blogg och tänker använda WordPress så finns det flera färdiga lösningar både som teman och som plugins. Skillnaden mellan dessa är att med plugins så kan du arbeta med ditt vanliga tema samtidigt som andra (som inte är inloggade) bara kan se din kommer snart-sida.

Teman

Plugins


Kommentera