Facebook – massinbjud dina vänner

UPPDATERAD DECEMBER 2012: Nu fungerar scriptet igen!

Är du trött på att klicka på hundratals vänner varje gång du vill bjuda in dem till ett event, en grupp eller kanske en applikation på Facebook. Med ett enkelt trick kan du nu göra det med bara ett klick. Här kommer en guide som steg för steg visar dig hur.

Om du är en av de 33 procent svenskar som är medlem på Facebook så vet du att man fullständigt drunknar i inbjudningar till olika events, grupper, applikationer och fansidor. Det här kan verkligen vara irriterande. Samtidigt är facebook ett extremt bra kampanjverktyg som om det används rätt, på allvar kan skapa opinion. Se bara på kampanjen mot Urban Outfitters.

Jag jobbar som bekant med sociala medier vilket innebär att jag ganska ofta bjuder in mina kontakter till olika kampanjsidor och events. Idag är man tvungen att aktivt klicka på varenda kontakt för att kunna skicka en inbjudan. Har man några hundra vänner kan det ganska fort bli väldigt frustrerande och tidskrävande. Det här är en ”spärr” som Facebook medvetet har implementerat för att slippa inbjudningsspam, vilket givetvis är bra. Men om man är en ansvarstagande facebookanvändare (som vi alla givetvis är) så fyller den ingen funktion.

Efter lite forskning har jag hittat ett sätt att gå runt klicka-på-varje-vän-för-att-bjuda-in-spärren. Med hjälp av lite javascript så kan du nu automatiskt markera alla dina vänner samtidigt. Obs, Jag har bara testat scriptet med Firefox och Safari.

För att detta ska fungera så måste du befinna dig på facebooksidan där du väljer vilka vänner som ska få din inbjudan. Du måste också scrolla ned bland alla vänner så att de är synliga i inbjudningsrutan.

Håll in den vänstra musknappen på länken nedan och dra den till ditt bokmärkesfält. Sedan är det bara att klicka på bokmärket varje gång du vill markera alla dina vänner.

FaceBook MI

Instruktionsvideo

29 tankar kring ”Facebook – massinbjud dina vänner

 1. Jesper Nord

  jag e ju typ kär i dig tommy! satt precis o klicka i en 1300 vänner o kände att, neeee fan. efter jag e klar med detta ska jag googla efter en lösning! varför gjorde jag inte de innan? tack för att du finns!

  Svara
  1. Tommy Gabrielsson Inläggsförfattare

   Testa med Firefox. Det är den varianten som jag använder och det fungerar finfint.

   Svara
 2. Ant

  Har kört detta med framgång i något år nu, men idag fungerar det inte mer. Provade med senaste Chrome, Safari och Firefox i senaste MacOS. Ska prova i windows mode nu också..

  Svara
  1. Tommy Gabrielsson Inläggsförfattare

   Konstigt. Jag använder det fortfarande med senaste firefox och OSX. Fungerar fint för mig.

   Svara
 3. Tommen

  I windows funker det nå bare på eventer. På tilhengersider og grupper virker det ikke lenger. Tar gjerne en løsning på dette, for det er genialt.

  På forhånd takk

  Svara
 4. Tobbe

  Fungerar inte för mig. Skillnanden är att när jag klickar på ”föreslå för vänner” så kommer det upp en liten ruta i fönstret. Inte som i ditt exempel där vännerna kommer upp i samma fönster.

  Svara
 5. madde

  Toppenbra script …

  Ända problemet är att vännerna aldrig får någon förfrågan angående sidan jag föreslagit. Har provat IE o firefox

  Nån som har haft samma problem ??

  Svara
  1. Tommy Gabrielsson Inläggsförfattare

   Det kan ta lite tid innan alla får dina inbjudningar via Facebook. Jag vet inte om det är det som är problemet. Annars fungerar det bra för mig fortfarande.

   Svara
  1. Tommy Gabrielsson Inläggsförfattare

   Hej! Nej jag har inte hunnit kolla upp det faktiskt. Får se om jag hinner ta mig en titt.

   Svara
 6. Martina

  Ja får bara upp en gul ruta när jag försöker att kopiera, så det funkar inte alls för mig, testade även den andra grejen men vill inte vara med den heller..

  Svara
 7. Martin

  jag har försökt i både safari och firefox nu, men det verkar inte fungera. jag har över 3000 vänner, så det kanske har med det att göra? hur lång tid kan det ta tro?

  timmar?

  Svara
  1. Tommy Gabrielsson Inläggsförfattare

   Jag har tittat lite på det. Problemet är att koden skiljer sig mellan hur pages och groups är uppbyggda. Pages körs i en frame och jag misstänker att de har gjort ändringar för att försvåra scripting mot deras sida.

   Svara
 8. Tim Lestander

  Tack för detta, man blir ju galen på att klicka varje person i sin vännerlista, riktigt uppskattat!

  Svara
 9. Polette

  Hej Tommy,
  Denna kod fungerar endast för att bjuda in vänner på event? Men jag undrar hur man gör för att skriva ett meddelande till alla sina vänner ?

  Svara
 10. Amanda

  Mitt jobb tvingade mig bjuda in alla mina vänner till deras Facebooksida, men nu vill jag ångra det och ”objuda” dom. Hur gör jag?? 🙁

  Svara

Kommentera