Etikettarkiv: mode

Pynta ditt hem iPhonestyle

Webbare, formgivare och andra kreativa människor har ibland en tendens att älska sina arbetsverktyg nästan till absurdum. Och jag är givetvis själv en av dem. Det räcker inte med att vi omger oss av Photoshop, Facebook och Appleprodukter när vi är på jobbet. Givetvis vill vi ha referenser till dem i hemmet också.

Det här syndromet är något som meninos.us har gjort affärer på. Här kan du köpa iPhonedörrmattor, glasunderlägg som efterliknar Adobe CS 4 ikoner, lampor i sann RSS-anda eller varför inte menyerna i Photoshop eller Illustrator som kylskåpsmagneter.

Tyvärr finns bolaget i Brasilien, vilket också antagligen är anledningen till att de fortfarande existerar och inte är stämda på allt de äger och har. Detta gör att frakten sticker iväg en hel del om man köper någonting större än en musmatta.

Men som en sann evangelist för sociala medier så är jag nog tvungen att lägga en order oavsett. Vill du själv beställa så hittar du webbshoppen på: http://www.meninos.us

Bilder

Skobranschen blir social

Nu är det inte längre bara nyhetsföretagen som tar hjälp av twingly för att hitta bloggposter om sina artiklar och produkter. Idag lanserade skoföretaget brandos.se tillsammans med twingly, en tjänst där de låter köparen ta del av mer information (ros och ris?) via bloggosfären om företaget och om respektive produkt.

Jag tror att det här faktiskt kan vara en smart drag av brandos. De största och mest lästa bloggarna idag är ju modebloggar. Och är det något som bloggare gillar så är det ju uppmärksamhet och inlänkar. Jag kan bara önska dem lycka till och tacka dem för sin pionjärsanda.

Men förhoppningsvis stannar det inte här. Fler branscher borde släppa kontrollen och låta konsumenterna komma till tals på deras webbplatser. Vad är det företagen är rädda för? Kritik? Är det inte bättre att kunna bemöta den potentiella kritik som finns än att låta den härja fritt på andra platser på nätet?

Nej, fram för mer öppenhet. Släpp in konsumenten. Det skulle alla företag tjäna på. Eller vad anser du som läser det här?