7 bra plugins till wordpress som du kanske har missat

Bywire.se drivs av WordPress och som jag tidigare har skrivit så arbetar jag nästan uteslutande med den plattformen. En av de stora fördelarna med att använda wordpress är utökningsmöjligheterna som alla tillägg (plugins) ger.

Det finns idag över 8000 plugins uppladdade på wordpress.org och garanterat lika många på andra webbplatser. Bara de ”officiella” har blivit nedladdade över 70 miljoner gånger.

När det finns en sådan enorm flora av plugins så är det givetvis en stor chans att man missar vissa guldkorn. Här kommer min lista på 7 plugins som du kanske har missat och som verkligen är bra att ha.

Enable Media Replace

WordPress egna medieuppladdare förbättras hela tiden. En sak som saknas är att kunna ladda upp en fil och automatiskt byta ut en gammal med samma filnamn. Denna plugin fixar det. Ladda hem eller läs mer.

Smart Archives Reloaded

En sida som listar gamla inlägg är alltid bra att ha på sin blogg/webbsida, både för besökaren och för olika sökmotorer. Den här pluginen ger dig möjlighet att lägga in en arkivsida automatiskt via administrationspanelen. Den ger dig också möjligheten att cacha arkivet för snabbare sidladdning. Ladda hem eller läs mer.

Yet Another Related Posts Plugin (YARPP)

Att visa relaterade inlägg till dina andra inlägg har många fördelar. T.ex. hjälper du dina besökare att hitta liknande artiklar som de precis har läst och kan på så sätt behålla läsaren en längre på din blogg. Länkar mellan relaterade poster är också värdefullt ut ett SEO-perspektiv. YARPP använder en algoritm för att beräkna vilka inlägg som är relaterade med varandra och låter dig på ett mycket smidigt sätt själv bestämma hur de skall presenteras. Ladda hem eller läs mer.

ProPlayer

ProPlayer är en plugin som låter dig visa film på din blogg (youtube, vimeo o.s.v.) med hjälp av den kända flashpluginen JW FLV Player. Den låter dig ändra utseende på videospelaren efter tycker (skapa ditt egna skin eller välj bland de 27 som ingår) och du kan t.o.m. tjäna pengar på dina filmer genom videoreklam. Ladda hem eller läs mer.

Feedburner Right Now Stats

De flesta bloggare gillar statistik. Med Feedburner Right Now Stats kan du hålla koll på hur många prenumeranter du har på feedburner direkt från din administrationspanel. Ladda hem eller läs mer.

My Brand Login

Denna plugin låter dig via ett eget gränssnitt i din administrationspanel, ändra utseendet på din inloggningssida. Du kan ändra färger, bakgrundsbild och mycket mer. Ladda hem eller läs mer.

Secondary HTML Content

WordPress är inte bara ett bloggverktyg. Många, liksom jag, använder wordpress som ett fullspäckat CMS för att göra hela webbsidor. En sak som jag länge har saknat är att kunna detaljstyra vilka widgets som skall visas på vilka sidor. Detta är fortfarande en funktion som saknas, men Secondary HTML Content gör att vi kommer lite närmare det målet. Denna plugin låter dig lägga in en widget vars innehåll ändras beroende på vilken sida som visas. Du styr innehållet via en extra wysiwyg editor som läggs till under den befintliga när du skapar eller editerar sidor och inlägg. Ladda hem eller läs mer.

Kommentera