jQuery för iphone

jQuery är ett snabbt och väldigt komprimerat javascriptbibliotek som underlättar och snabbar upp webbutveckling. Några saker som jQuery är är väldigt bra på är HTML och DOM modifikation, animeringar och AJAX.

Om du inte har hunnit med att titta närmare på jQuery så är det nog dags nu. På designskolan.net finns en bra nybörjarguide.

Det finns en mängd plugins som utökar jQuerys funktionalitet och nu har det äntligen kommit en väldigt intressant sådan för utveckling mot iPhone och iPod Touch. Namnet är jQTouch och utvecklaren heter David Kaneda. Du hittar jQTouch här.

Med denna plugin kan du utöka funktionaliteten på dina webbapplikationer så att de näst intill blir fullfjädrade iPhone apps. Sidanimeringar med flipp, AJAX, toggleknappar, offlinecachning och mycket mera erbjuds.

Om du tänker använda denna plugin i något projekt så kom ihåg att den fortfarande är i beta.

Kommentera