Exportera sms från din iPhone


En detalj som jag gillar med Apples succételefon iPhone (det kanske finns på andra mobila enheter också?) är att alla konversationer via sms sparas i en trådad lista. Det gör att jag kronologiskt kan följa olika ”samtal” som jag har haft med olika personer i efterhand.

Det gäller såklart att ha mobilen kvar om det här ska fungera. Och som med alla små prylar som man ofta bär med sig så finns alltid risken att man tappar bort dem eller att någon ljusskygg individ får för sig att prylen egentligen tillhör honom/henne.

Själv så råkade jag ut för det sistnämnda och har grämt mig väldigt mycket över förlusten, inte så mycket över mobilen, utan mest för alla förlorade bilder och sms. Eftersom mobilen drivs av SQLight och synkroniseras varje gång den pluggas in i datorn så har jag förstått att det borde finnas sätt att få tillbaka allt. Och så är det också givetvis.

idg.se har jag nu hittat en väldigt pedagogisk och enkel guide, som steg för steg låter dig göra en läsbar backup på dina sms från din iPhone. Alla program som används fungera både på mac och pc och är gratis. Lycka till!

Om du känner till något liknande sätt för att få tillbaka bilder från iPhone så får du gärna kommentera nedan.

9 tankar kring ”Exportera sms från din iPhone

 1. Pingback: Tweets that mention Exportera sms från din iPhone | bywire.se -- Topsy.com

 2. Markus

  Blev av med min iphone några månader sen under en barrunda.. Har dock en ny nu, blir att spara SmSen om man skulle hamna i samma sits

  Svara
 3. Johannes

  Appropå sms och iphone, de verkar bindas till de mobilnummer de skickats från som något slags id, för om en kompis byter mobilnummer och sedan fortsätter skicka sms fast från nytt nummer så hamnar inte de nya sms’en i samma tråd, och tar man dessutom bort det gamla numret då känns det mer eller mindre kört att hitta tillbaka till de gamla sms’en?
  Eller någon som vet ngn kickass lösning på detta?

  Svara
 4. Richard

  Tackar för länken, var precis vad jag letade efter! Har blivit lite paranoid sen en av mina kompisars iPhone totalt slutade fungera. Känns som att vi bara sett början när det gäller backup på mobiler… Någon som känner till något program/app som automatiskt kan ta backup t.ex. en gång i veckan och över Wi-Fi spara backupen på nätet (antingen egen server eller hostat nånstans)?

  Svara
  1. Tommy Gabrielsson Inläggsförfattare

   Nu synkar iPhone med molnet automagiskt. Det gäller dock att ha utrymme så att det räcker men det är iaf en bra början.

   Svara
 5. Micke

  Hej! Bra guide men vart finns den där katalogen där säkerhetskopieringen skall synas i Punkt 2. Jag hittar ingen i min dator. Snälla förklara övertydligt för en nybörjare som jag:)
  Alltså: ”~/Library/Application Support/MobileSync/Backup/[unik sträng]/” Jag har en PC
  Tacksam för svar Micke

  Svara
  1. Tommy Gabrielsson Inläggsförfattare

   Hej!

   Ledsen för sent svar. Men tyvärr vet jag inte var katalogen finns på en pc. Sökvägen (~/Library/Application Support/MobileSync/Backup/[unik sträng]/) är för mac. Någon annan kanske vet?

   Svara
 6. Captain Askew

  Vista: och Windows 7: \Users\(username)\AppData\Roaming\Apple Computer\MobileSync\Backup\

  Svara

Kommentera