Hyr och se film på Facebook

Idag lanserar Headweb tillsammans med SF en ny applikation där du kan hyra och titta på film direkt via Facebook.  För tillfället är utbudet väldigt begränsat (läs en film) men med tanke på potentialen så lär det inte dröja länge innan alla Headwebs filmer finns tillgängliga.

Enligt mig så är detta ett genidrag och jag är förvånad över att inte t.ex. Voddler redan har gjort samma satsning. Istället för att försöka dra in människor till sin befintliga sajt så kommer nu Headweb erbjuda samma utbud på en plattform där ”alla” redan är och som de känner sig bekväm med. Borta är plötsligt alla trösklar.

Att det dessutom kommer bli tokenkelt att sprida filmerna till sina vänner gör att detta inte kan bli någonting annat än en succé.

Jag har följt Headweb under en tid och det som är intressant med detta bolag är att de redan från start har förstått potentialen med sociala medier. Alla deras pressbilder finns för nedladdning via Flickr, de använder Newsdesk för pressmeddelanden, registrering på sajten behövs inte då de använder Facebook Connect och de håller för fullt på med att lansera sin applikation för iPhone (även om iPhone i sig inte är ett socialt media). Bra jobbat Headweb!

Kolla in Headwebs facebook-app här.

8 tankar kring ”Hyr och se film på Facebook

 1. Håkan Liljeqvist

  SF är ju inte direkt kända för att gilla webben (tänker på derasa länkpolicy för några år sedan) men det här känns väldigt lovande och intressant. Ska försöka testa denna tjänst framöver.

  Tack för tipset! / Håkan

  Svara
 2. Tommy Gabrielsson Inläggsförfattare

  Nej det är faktiskt ett intressant samarbete med tanke på det… Man får hoppas att inte SF sätter käppar i hjulen på projektet. Tack själv för kommentaren.

  Svara
 3. Fredrik

  Intressant koncept. Hoppas att det slår igenom stort, skulle vara kul med en sådan funktion som har stort och bra filmutbud. Är inget vidare fan av voddler.

  Svara
  1. Tommy Gabrielsson Inläggsförfattare

   Jag håller med. Jag är inte heller något större fan av voddler. Men det finns samtidigt någonting vackert med gratis film ala spotify. Tyvärr är deras tekniska lösning undermålig.

   Svara
 4. Mr Hundkennel

  Någon som testat detta? Hoppas det blir bättre än Voddler
  som jag tycker va näst intill totalt värdelöst. Men att lyckas med
  film är svårare än med musik då det är mycket mer data som skickas.
  Att bygga en ”Spotify” tjänst fast med film hade nog inte slagigt
  lika bra

  Svara

Kommentera