VLC till iPhone och iPad

Om ni som jag är lite av en nörd när det gäller datorer så känner ni säkert till mediespelaren VLC (mer info sist i texten). Har ni dessutom en iPhone 4 eller en iPad och är snabba så har ni fortfarande chans att ladda ned programmet även till dessa.

Jag skriver ”fortfarande” på grund av att det nu har framkommit att utvecklarna av VLC har skickat ett kravbrev till Apple där de uppmanar dem att plocka ned appen från iTunes p.g.a. upphovsrättsbrott.

Tydligen så lägger Apple in DRM-skydd på alla applikationer som släpps på iTunes, även på de som är gratis. Och eftersom VLC är licensierat under GNU General Public License (GPL) så är detta ett brott mot upphovsrätten.

Så… Skynda att ladda ned VLC Media Player för iPhone innan det är försent.

VLC Media Player är en mycket kraftfull mediaspelare som kan spela upp alla vanliga format, exempelvis mpeg-1, mpeg-2, mpeg-4, DivX och mp3. VLC Media Player kan även spela upp dvd-filmer och video-cd.

Via Mobile Crunch

4 tankar kring ”VLC till iPhone och iPad

 1. Håkan

  VLC är verkligen en favorit. Där andra spelare går bet så brukar alltid VLC fixa biffen åt mig. Det blir till att ladda ner denna fina programvara även till min nyinskaffade iPhone.

  Svara
 2. johannes

  Nu när den appen rök, någon som vet om liknande finns/kommer eller är det bara jailbreak som gäller nu? hur kommer det sig att apple släpper genom den från början?
  xbmc till telefonen hade varit ägigast men de e väl inte å tänka på utan jailbreak ever antar jag

  Svara
 3. Luftvatten värmepumpar

  Kör VLC varje dag, ibland på datorn, ibland på ipaden och ibland på iphonen. Finns väl ingen mediaspelare som slår den på fingrarna. Skulle väl vara XBMC i så fall där man kan streama film gratis också med rätt plugins.

  Svara

Kommentera