3 sätt att arkivera dina tweets

Visste du att twitter bara sparar tweets i ungefär två veckor? Om du vill vara säker på att du för all framtid ska kunna läsa dina gamla inlägg på Twitter så gör du bäst i att arkivera dem själv. Här kommer några olika sätt som du kan åstadkomma det på.

Jag fick en fråga av en vän om jag kunde tipsa henne om hur hon skulle göra för att spara tweets på ett enkelt sätt. Hon jobbar med PR på en av Sveriges största ideella organisationer och var i behov av att kunna dokumentera och presentera resultat från kampanjer på Twitter. Om du någon gång har använt sökfunktionen på Twitter så har du kanske märkt att du bara kan söka fram inlägg som är under en och en halv till två veckor gamla. Twitters dokumentation är otydlig när det gäller hur länge du kan söka på dina tweets men de är tydliga med att du inte kan göra det för evigt.

När jag ändå hjälpte henne så tänkte jag att det kanske finns fler som är i behov av samma sak. Så här kommer några tips på hur du gör en backup på dina tweets.

The Archivist

Den här tjänsten som är utvecklad av Microsoft finns både som program till windows och som onlineverktyg. Jag har inte testat programmet (bara online då jag har mac) men vad jag har förstått så kan den exportera resultat och arkiv till olika format. http://visitmix.com/labs/archivist-desktop/

Twitter 2 pdf

Fungerar lite som the archivist men funkar också på mac. Det ser ut som att den har bättre exporteringsmöjligheter också. En varning är dock att programmet inte är det bästa om man ser ur användarsynpunkt. http://sourceforge.net/projects/twitter-to-pdf/

RSS 2 Email

Den här metoden är kanske den enklaste. Eftersom twitter erbjuder rss på alla sökningar så kan du också prenumerera på alla tweets via mail. Börja med att gå in på http://search.twitter.com och klicka på “Advanced search”. Här kan du kombinera olika typer av sökord med hashtags, datum och annat smått och gott. För att göra ännu mer avancerade sökningar så kan du själv skriva olika sökoperatorer i sökrutan. Mer information om det hittar du här. Fyll i formuläret och kicka på search. Längst upp i högerspalten på sidan som visar sökresultatet finns en knapp för att prenumerera på sökningen via RSS. Kopiera den adressen.

Gå in på http://www.feedmyinbox.com, klistra in RSS-adressen som du tidigare kopierade och fyll i din e-postadress. Efter det kommer du få ett mail per dygn med alla nya tweets. Sedan är det bara att spara dessa mail på ett säkert ställe.

Har du någon anna metod? Fyll gärna på med tips i kommentarerna.

18 tankar kring ”3 sätt att arkivera dina tweets

 1. Pingback: Tweets that mention 3 sätt att arkivera dina tweets | bywire.se -- Topsy.com

 2. Pingback: Twitter- analysera,visualisera, förbättra ditt nätverkande « Marknadsföring « Elwira Kotowska: kreativ informatör och säljande kreatör

 3. Linnéa

  Vet du vad man kan använda om man vill att sina tweets ska synas längre i en sökwidget man gjort för specifika hashtaggade tweets?

  Svara
 4. Smslån

  Intressant. Jag har faktiskt funderat på hur andra sociala medier som t.ex. facebook blir som en sorts dagbok där man kan gå tillbaka och läsa sina statusuppdateringar från 2007(eller när man nu skaffade fb) och se vad som hände i sitt liv då. Samma med fotodelen på facebook. Det vore riktigt tråkigt ifall all den informationen skulle försvinna för att facebook inte har möjlighet att spara den.

  Svara
 5. Drivved Webbyrå

  Grymt tack för upplysningen… har inte alls tänkt på att de bara sparas i BARA 2 veckor!! Jobbigt nu när man måste gå tillbaka och se igenom alla bra tweets :/

  Svara
  1. Tommy Gabrielsson Inläggsförfattare

   Tack! Kul att du gillar den. Jag håller på med en ny design nu för fullt. Om jag hinner fixa till den nuvarande lite så släpper jag nog den publikt.

   Svara
 6. Bergvärmepump

  Man skulle ju vilja få det arkiverat automatiskt i ett dokument av något slag. RSS-feed funkar väl om man på något sätt kan få ut det sen ifall man skulle behöva visa det för kund eller för verksamheten.

  Svara
 7. Edvinssons blogg

  Att Twitter bara sparar tweets i ett litet tag är ytterligare något som får mig att önska att det funnits någon slags premiumversion av tjänsten. Som erbjuder sparmöjligheter av tweets, statistik och några ytterligare bonusfeatures. Det hade jag gladeligen betalat för!

  Svara

Kommentera