Problem med iMessage och IOS7

För några veckor sedan släppte Apple sitt senaste operativsystem till iPhone, IOS7. Jag som gillar att ligga i framkant uppdaterade givetvis min telefon så fort som jag kunde. Allt har efter det varit frid och fröjd (jag kör iPhone 5), fram tills igår då jag upptäckte att jag inte kunde skicka iMessages längre.

Jag märkte också att meddelanden som jag försökte skicka inte längre skickades från mitt mobilnummer utan istället från min e-post? Jag kunde inte heller ändra detta på något sätt via inställningarna. Att skicka via mobilnummer fanns som val men var ej valbar så att säga.

Men tack vara en utmärkt guide från MacWorld så är nu alla problem lösta. Här kommer lösningen i tre enkla steg. Kudos MacWorld!

  1. Stäng av iMessage: Inställningar -> Meddelanden -> iMessage
  2. Nollställ därefter nätverksinställningarna: Inställningar -> Allmänt -> Nollställ -> Nollställ nätverksinställningar
  3. Slå på iMessage: Inställningar -> Meddelanden -> iMessage

Läs hela artikeln på MacWorld:
http://macworld.idg.se/2.1038/1.525931/sa-far-du-imessage-att-funka-i-ios-7

Kommentera